Spa Paradiset 

Våga leva!

Dela gärna med er av dikter tankar och noveller så kommer dessa

upp här inom kort. kramis micke!

Dikter, tankar och noveller.

Vad vore sex utan förspel? In ut sprut! Nä då får det va! För mig så föredrar jag en tantrisk livsstil. Kort sagd närvaro ögon, känslor mässig beröring, massa härlig sexuell energi, kyssar som aldrig tar slut mums. Lägg ut några madrasser på stora rums golvet, gör en fint kärleks pallats av det med vackra tyger gosiga kuddar, några fina dofter ljus. Sätt på någon härlig musik ni gillar.

 Jag föredrar att er kärleks lek på går i flera timmar kanske en hel dag. Massera varandra länge Känn in vad den andra vill ha för beröring och vad man tycker om. Mata varandra med en massa god lyxig choklad vindruvor exotiska frukter mm. Låt kyssarna vara i olika intensiteter andas i varandras munnar!  Bara vad närvarande hos varandra låt tiden helt försvinna! Bara fokuset på att njuta så mycket som möjligt.

 Göra om varandra till gräddbakelser med massor av grädde rinnande hornung choklad sylt ja allt var man tycker om att ge varandra! Slicka sen långsamt sensuellt i er med all behag. Spara dom erogena zonerna till sist när era kroppar bara skriker efter sex! Bli expert på varandras kroppar.

 Var närvarande, njut i fulla drag! Måla varandras kroppar med kropps färger låt er kreativitet och konstnär tallang komma fram. Massor av lekfullhet! Prata och förverka era drömmar fantasier låt era inre jag komma fram, lek på och njut. Bada tillsandmans, tvåla in varandra se varandra i ögonen länge! Älska i badet. Över ös er med vackra fina komplimanger, tala om hur mycket ni älskar varandra hur fantastisk vackra ni är! Ha en fantastisk dag! Ni kommer inte att ångra er. Kramis Micke

Paulina Strömberg

Tre skäl att tatuera en hundralapp på snorren:

1) Skönt med pengar i handen

2) Roligt att se pengarna växa

3) Kul att sticka till frugan en hundralapp i bland

Det tredje barnet

Dina blad vecklas ut

du står i full blomning

men du vissnar lika fort

ditt öde är ett målat kort

Finns sällan någon tid

att uppnå dina mål

finns sällan någon vilja

att brädda drömmens skål

Din ensamhet är annorlunda

känslan utav mindervärdighet

från din födsel till din död

ska den va din hemlighet

Den känslan är din grundton

i livets förberedelse

ditt liv är komplicerat

en ensamhetsupplevelse

Din ensamhet är annorlunda

känslan utav mindervärdighet

från din födsel till din död

ska den va din hemlighet

Den känslan är din grundton

i livets förberedelse

ditt liv är komplicerat

Kärleken är som ett frö. Vi planterar den, vattnar den, pratar med den, vårdar den och ser på den med spänning. Vi observerar varje framsteg som den gör. Allt efter som tiden går blir blomman större, vackrare och ståtligare och den tar mer tid på sig att utvecklas. Och då avtar vårt intresse.

 Efter ett tag märker vi att blomman har tappat några blad och resten hänger på ett märkligt sätt.

Vad har hänt? Det var väll inte så länge sen vi vattnade den?

- Du vattnade den väll igår? -Nää, det gjorde väll du?

Det är många blommor och krukväxter som tagigts död på genom ointresse och dålig skötsel. Bara för att man börjar ta den vackra blomman för givet. Så nu har vi plast blommor istället.

Så har det också gjorts med kärleken i många förhållanden, där man bara visat upp ett falskt sken av kärlek utan verkligt liv.

Kärleken måste vårdas och det är något man måste lära sig.

Man måste få kunskap om hur man kan hålla kärleken vid liv.

Det krävs arbeta för detta. Ta ingenting för givet!

Kom också ihåg att otrohet inte börjar i sängen!

MvH //Dr. Love =)

at

en ensamhetsupplevelse

Kärlek

Det finaste jag vet är när två människor möts och kan dela alla sina känslor för varandra, att man kan gråta inför varandra. Finnas där i både i framgång och i mot gångar, låta tiden få stå stilla en stund, att våga bara mötas här och nu, våga känna våga mötas intimt känslor mäsigt, att se varandra i ögonen bara vara där i det fina i det djupa som finns där, det vackra det sårbara.

 Att få låta kärleken få fritt spelrum bara få växa mer och mer. Det finns ingen ände på kärleken den tar aldrig slut. Det är bara rädslor som kan hindra den att få växa den finns där i oss runt omkring i mellan oss den tar aldrig slut, Kärlek är inget man kan ta på, Kärlek är inget man kan styra det är som en växande energi en energi som aldrig tar slut.

 Det är bara vi människor som inte vill se den vågar se den för att den kan göra så himla ont, det är bara vi människor som försöker att begränsa kärleken, Men det fungerar aldrig för att kärleken är starkare en något ting annat. Kärleken är som en djup brunn som aldrig sinar, som en ocean som det inte finns någon enda på, kärleken är som universum det är ingen som vet när och var den tar slut, den är oändlig. Love Micke

Liten

Ett litet hjärta står ensamt och gråter…

Sårat många gånger, men ändå det förlåter…

Sliter i det gör många, de bara tar och tar…

Ändå står alltid detta lilla hjärta ensamt kvar…

Lurat av många, de leker med det lätt…

Men aldrig att någon vill behålla det på något konstigt sätt…

Varför vara med i leken, när man inte reglerna kan?

Varför tro på den kärleken, som sägs vara sann?

Varför leka med andras hjärtan, när man har varsitt?

Varför är detta lilla ensamma hjärta just mitt?

KJ

Om du är ensam, ska jag vara din skugga.

Om du vill gråta, ska jag vara din axel.

Om du vill ha en kram, ska jag vara din kudde.

Om du behöver bli glad, ska jag vara ditt leende.

Men varje gång du behöver en vän, ska jag bara vara jag.

Tala alltid om för mig att du älskar mig,

i ord, handling och gester.

Utgå inte ifrån att jag redan vet det.

Om jag verkar generad, fortsätt i alla fall.

Tala om för mig när du känner dig nere och missförstådd.

Jag blir starkare när jag vet att jag kan trösta,

men tala om, jag kan inte läsa dina tankar.

Visa andra att du uppskattar mig.

Om du öppet visar din kärlek, får det mig

att känna mig extra stolt och vacker.

Glöm inte bort det lilla tokiga,

du har inom dig.

Omtanke och kärlek i stora mått,

tillsammans med en gnutta galenskap,

gör att ett förhållande aldrig blir tråkigt!

Tiden

Fördelen med historia är att

tiden gör händelser till historia.

Nackdelen med historia är att

händelserna skapar och formar människan.

Tillåts man inte bryta händelsemönster

återupprepas historien.

D a g e n b l i r p l ö t s l i g t h i s t o r i a !

Morgondagen är alltså det enda föränderliga

Vem skapar morgondagen?

- människan i dag som är formad av historia

pertetum mobile/status Q

Eva

Elden

Kärlek är som eld! Ger man inte elden något bränsle så slocknar den. Elden är nyckeln full! Elden är mycket vacker att titta på. Elden är mycket svårsläckt när det brinner! Elden kan man bränna sig på! Elden kan flamma upp när som helst!

Elden kan dö ut när som helst! Elden kan göra en varm! Elden kan förstöra mycket! Elden bara finns där, man kan inte ta på den! Elden kan lysa upp tillvaron! Elden skall man ha stor respekt för!

Elden kan man vara rädd för så man låter sig själv aldrig tända den! Elden kan vara mäktig! Elden kan vara helt fantastisk

Mikael

Kärleken

Kärleken finns överallt. Men vågar man inte ta in den så får man inte tillgång till den!

Mikael

Ljusets Drottning

Hon står där vid vägskälet med för bryllat uttryck i sina ögon. Hon vet inte vilken väg hon ska ta. Den nötta innehållslösa väg som så många gånger förr eller den smala orädda stigen som hennes fötter aldrig nuddat vid. Hon måste välja innan mörkret faller. Helst vill jag kalla henne för Lucia. Ljusets drottning. Men problemet är att ljuset har slocknat. Det gjorde det redan när Lucia var liten.

Hon var då tvungen att stänga till sitt hjärta. Det gjorde för ont att känna på alla svikna löften. Alla smärtsamma känslor. Den ensamhetens övergivnas känslor Lucia känner är enorma ingen ser mig ingen rör mig. Alla vill mig illa. Det börjar rinna tårar ner för Lucias kind. Tårarna rinner ned mot Lucias hjärta. Tårarna börjar nu att kristallisera sig och bilda en nyckel en nyckel av dom mest vackra färgerna man nånsin kan tänka sig. Lucia står nu framför ett stort högt staket, staketet till livet kärleken sårbarheten. Sitt lilla jag som finns bakom staketet.

Lucia känner nu att hon har bara en väg att vandra och det är att öppna staketet med den nya nyckeln. Lucia tar nu mod till sig och öppnar grinden. Hon möter där en helt underbar liten tjej. Den lilla tjejen är väldigt rädd i början. Men Lucia ger henne all den tillit som hon behöver. Den lilla tjejen börjar nu visa alla sina otillfredställda behov. Jag vill nu ha en kram. Jag vill bli accepterad för den jag är. Jag vill bli sedd. Få närhet.

Jag vill få tillgång till alla mina känslor. Jag vill att du skyddar mig när jag är rädd. Jag vill gråta ut när jag är ledsen. Jag skall kunna bli arg när jag är arg och kunna leva ut det! Jag vill aldrig mer bli kränkt av vare sig dig eller någon annan. Lucia lovar sitt lilla jag detta. Men se! Plötsligt händer det! Det börjar nu sprida sig ett helt underbart ljus kring Lucia igen.

Ljuset som hon var tvungen att stänga av när hon var liten. Välkommen till sårbarheten och kärleken.

Välkommen ut.

Mikael

Problemlösning

Är kärleken lösningen på alla problem? Jag bor inne i skogen jämte en sjö. Jag som så många andra som har en tomt har oftast ett gemensamt problem på sommaren. Vi kämpar och kämpar för att göra våra trädgårdar finare och finare.

Men så finns det ju något som heter rådjur och små ringlande mördarsniglar! Om vi börjar med rådjuren så har jag gått och svurit många gånger när jag precis har blivit färdig med trädgården och köpt blommor för flera hundra.

Så vaknar jag nästa morgon så är allt uppätet. År ut och år in. I år så tänkte jag larma hela trädgården! Efter dom hade ätit upp mina nyinköpta blommor. Jag skulle precis sätta upp larmannordningen. När jag tänkte för mig själv det här är ju sinnessjukt! Det var då något som sa inom mig vad är det jag har fått lära mig! Gå till kärnan med problemet.

Rådjuren alltså! Jag gick och frågade rådjuren vad som krävdes för att dom skulle sluta att terrorisera min trädgård. Jag fick som svar! Sluta att vara arg på oss. Accseptera vår sårbarhet.

Sänd ut kärlek. Som sagt jag gjorde det dom bad mig! Vad har hänt! Min trädgård är full med tulpaner och andra blommor som är rena julbordet för rådjuren. Inte en blomma är uppäten av rådjuren. På två månader hittills. Så har vi då problemet med mördarsniglarna. Det som inte rådjuren hann att äta upp tog ju då dom berömda sniglarna rubb och stubb.

Jag gick där kväll efter kväll och dödade dom ursäkta jävla sniglarna. Ju mer jag dödade dom ju fler blev dom. Det kunde sluta med uppåt hundra sniglar per kväll! Jag köpte olika giftmedel. Stoppade ner dom i en dunk med bensin. Jag fyllde dunk efter dunk med döda sniglar. En dag kände jag att jag hade fått nog. Jag hade ju lyckas så bra med rådjuren. Varför funkade det inte med att sända ut kärlek till dom där jävla mördarsniglarna?

Jag stog där varje dag och sände ut kärlek till mördarsniglarna. Inget hände. Men då kom åter rösten inom mig och sa vad är det du har fått lära dig! Gå till kärnan av problemet! Mördarsniglarna alltså. Jag gick ut till sniglarna och frågade vad som krävdes för att dom kulle sluta att äta upp min trädgård. Jag måste ge fyra löften. Ett dom vill aldrig kallas för mördarsniglar mer. Två jag måste lova dom att sluta döda dom.

Tre jag måste acceptera deras sårbarhet. Fyra jag skulle sända ut kärlek från mitt hjärta. Som sagt jag lovade dom det. Dagen efter jag gjorde det fann jag endast tre sniglar jag pratade med dom och sände kärlek.

Dag nummer två hittade jag en stackars snigel jag pratade med honom och sände kärlek. Det har nu gått några veckor jag har ännu inte hittat någon snigel. Är problemet löst?

Döm själva.

Mikael

En Punkt Av Stillhet

Det finns, längst inne i mej en punkt av stillhet, som ingen kan förstöra. Kunde jag bara ta en flik av den i min hand och ge den åt någon, ge den åt honom som jag älskar.

Eva

Utopia

Jag har börjat lyssna mer på låttexter och inte bara på sång, rytmer, melodier… Detta är en fantastisk text som jag vill dela med mig. Sången kan ni höra på www.youtube.com

Utopia Alanis Morisette

we’d gather around all in a room fasten our belts engage in dialogue

we’d all slow down rest without guilt not lie without fear disagree sans judgement

we would stay and respond and expand and include and allow and forgive and

enjoy and evolve and discern and inquire and accept and admit and divulge and

open and reach out and speak up

This is utopia this is my utopia

This is my ideal my end in sight

Utopia this is my utopia

This is my nirvana

My ultimate

we’d open our arms we’d all jump in we’d all coast down into safety nets

we would share and listen and support and welcome be propelled by passion not

invest in outcomes we would breathe and be charmed and amused by difference

be gentle and make room for every emotion

we’d provide forums we’d all speak out we’d all be heard we’d all feel seen

we’d rise post-obstacle more defined more grateful we would heal be humbled

and be unstoppable we’d hold close and let go and know when to do which we’d

release and disarm and stand up and feel safe

this is utopia this is my utopia

this is my ideal my end in sight

utopia this is my utopia

this is my nirvana

my ultimate

Hanna

Till Det Bättre

Det jag sänder ut får jag tillbaka.

Det som möter mig i nuet har jag skapat i det förflutna. De val jag gör i nuet formar min framtid.

Och så länge dessa val har kärlek och växande som mål, och grundar sig i min djupaste övertygelse, så behöver jag inte tveka.

Visst kan man göra misstag. Men misstag kan ge värdefulla erfarenheter. Motgångar och svårigheter ger styrka, om man tar dem på rätt sätt.

På så vis skapas mitt liv ur mitt innersta: som jag tänker, så blir mina handlingar, och utifrån detta gestaltar sig omvärlden.

Världen kan jag inte ändra, men jag kan välja att övervinna mina begränsningar som skapats av rädsla, börja leva mera i kärlek och därigenom även påverka omvärlden till det bättre!

Lars

Själen

om en fjärilslarv är människosjälen. Växer i det tysta. Kapslas in i vinternatten. Väcks i vårens gryning av solvarma kärleksstrålar. Befrias från sitt hårda, skyddande skal och vecklar ut sina skimrande vingar – vacklande, trevande. Och i sitt fulländade, befriade väsen sprider människosjälen, liksom fjärilen, glädje och skönhet genom sitt blotta varande!

Lars

Man Duger

Jag duger som jag är. Du duger som du är. Vi är värda kärlek utan att behöva leva upp till krav eller förväntningar, egna eller andras. Om jag vill utvecklas och bli mer kärleksfull, så är det inte för att bli mer omtyckt, för att få ett behagligare liv (även om det troligen blir så, som en effekt av växandet!) eller någon annan fördel, utan för att det är kärlekens och själva Livets natur att ständigt växa, utvecklas, blomstra och frodas. Om min motivation är att få fördelar, att nå befrielse från lidande, då är det brist och krav som styr, inte kärlek. För “kärleken söker icke sitt”, som det heter. Ändå är det inte fel att vilja bli fri från lidandet, om det är för att ytterst kunna bli mer kärleksfull.

Lars

Väx!

Vartill manar din inre röst?

Vartill manar ditt hjärta?

Väx!

Väx, frodas och blomma!

Väx, blomma och bär frukt – de sötaste frukter som ditt väsen kan frambringa!

Lars

Livet Är enkelt

Så enkelt livet är: bara att ta emot det. Öppet möta varje situation, vara närvarande i nuet. Det kan minsta barn, och de gör det också!

Men så svårt för oss vuxna, som krånglat till det och skapat mentala barriärer som gör livet komplicerat och jobbigt. Vad var det som hände? Rädsla. Jag kröp in i ett tryggt gömsle, till skydd mot den hårda, farliga verkligheten, som gång på gång sårat mig. Jag blev själv hård och avstängd, vågade inte älska för att det gjorde så ont att bli sviken.

Som barn hade vi (i bästa fall) föräldrarnas villkorslösa trygghet att vila i, eller åtminstone hoppas på. Men var ska vi finna vår trygghet som vuxna? Många av oss söker den utom sig: i ägodelar, makt, status, nöjen, njutning, eller i en partner. Men om tryggheten och kärleken inte finns inom oss själva, i grunden, då blir det ofta ohållbart i längden. Och vägen till den kärleken är att våga släppa sina begränsningar, våga stå fri. Då kan det inre kärleksflödet väckas. Först när jag lämnar min rädslas mörka gömma kan jag ta emot solens värmande ljus.

- Jag välkomnar mitt öppna barnasinne, som lever livet till fullo, i kärlek, utan onödiga begränsningar!

Lars

Gåva

När jag lever mitt liv i tacksamhet och kärlek blir varje andetag en gåva till världen

Lars

Tack, Livet!

Tack för insikt och förmåga

Tack för omständigheter, möjligheter och tillfällen

Tack för ständiga påminnelser

påminnelser om vad som egentligen räknas och är viktigt.

Tack för hälsa och handlingskraft

och när kraft och hälsa sviker: tack för hoppet att härda ut.

Tack för nära och kära och när de sviker eller försvinner: tack för inre styrka att vila i.

Tack för all visdom jag fått av andra

tack för all omsorg och kärlek som hjälpt mig överleva och växa upp.

Tack för naturens skönhet

tack för sol och regn, och för Jordens gåvor.

Tack för näring och värme.

Tack, Livet, för svårigheter och prövningar tack för motgångar och bekymmer.

De gör mig starkare och klokare och är därför till mitt bästa.

Jag är glad och tacksam för Livets ständiga givande, och vill därför själv skapa allt fler nya gåvor av insikt, glädje och kärlek att ge vidare till min omvärld.

Tack, Livet!

Lars

Livssyn

Livet är som ett spindelnät.

Perfekt sammanbundet, komplext och vackert.

Hanna

Dela med dig!

Två ting blir större av att delas:

Kunskap och kärlek

Lars

Dalai Lama

“Om du vill hjälpa andra: ge.

Om du vill hjälpa dig själv: ge.”

-Dalai Lama

RÖR MIG

DU RÖR MIGINTE, DET BERÖR MIG.

DET RÖR MIG OM DU VIDRÖR MIG.

DET STÖR MIG NÄR DU STÖTER BORTMIG.

RÖR MIG.

BERÖR MIG.

FÖRFÖR MIG

C.Ozon

Välkommen Till Världen

Välkommen till världen du barn.

Från ditt trasiga liv med utsträckta händer till oss som var där.

Välkommen till världen du barn som plågats av de nära.

Vi tar dig i famnen. låt oss dig bära.

Välkommen till världen du barn som utnyttjas,

din förtvivlan, skam och skuld skall beaktas.

Välkomna ni som saltar i såren, märkta av ärr och tårar.

Välkomna ni som slagits, för att ni känner Er nedslagna.

Välkomna ni som äter och svälter för att ni hatar er kropp.

Välkomna ni som dricker och tar droger för att försvinna…

Välkomna ni som alltid arbetar och flyr från familj och barn.

Välkomna från världen av skam, skuld och förnedring.

Välkomna acceptansen till din person, din läggning och kärlek till dig själv och din näste.

Välkomna det positiva i din dag, och din värld blir därefter.

Välkomna den nya världen, som om den alltid varit din.

C.Ozon

Vem Vet?

Vem vet vad jag vet om jag inte talar?

Lyssnar du när jag talar, vem vet?

Vem vet vad jag känner om jag inte bryr mig?

eller blir jag bekräftad när jag vidrör, vem vet?

Vem vet att jag mår dåligt om jag ljuger?

eller bryr du dig om jag talar sanning, vem vet?

Vem vet vad jag inte vill tala om, om jag inte talar om det?

eller märker du om jag stänger in det, vem vet?

Vem vet att jag kan bli älskad om jag inte vissar det?

eller skall jag förutsätta att bli älskad, vem vet?

Vem vet att jag finns till, om jag inte ser mig själv?

eller finns det någon som ser mig som jag är, vem vet?

vem vet vad, vad vet jag, vad vet du, vem vet?

C.Ozon

Ett Barn

Ett barn som kritiseras,

lär sig fördöma.

Ett barn som får stryk,

lär sig att slåss.

Ett barn som hånas,

lär sig blyghet.

Ett barn som växer upp med skam,

lär sig att känna skuld.

Ett barn som får uppmuntran,

lär sig förtroende.

Ett barn som möts med tolerans,

lär sig tålamod.

Ett barn som får beröm,

lär sig att uppskatta.

Ett barn som får uppleva rent spel,

lär sig rättvisa.

Ett barn som får uppleva trygghet,

lär sig tillro.

Ett barn som får gillande,

lär sig att tycka om sig själv.

Ett barn som blir accepterat och får vänskap,

lär sig att finna kärlek till världen

Rör vid mig

Om jag är din bebis, rör vid mig.

Jag behöver din beröring på ett sätt du kanske inte kan tänka dig.

Tvätta, byt och ge mig inte bara mat

Utan vagga mig nära, kyss mitt ansikte och stryk över min kropp.

Din lugnande, vänliga beröring talar trygghet och kärlek.

Om jag är ditt barn, rör vid mig.

Även om jag gör motstånd, kanske till och med avvisar dig.

Fortsätt och försök finna sätt att möta mina behov

Din godnattkram hjälper mig drömma skönt.

Dagens beröring berättar för mig hur du verkligen känner dig.

Om jag är din tonåring, rör vid mig.

Tro inte att bara för att jag är nästan vuxen

Behöver jag inte veta att du fortfarande bryr dig.

Jag behöver dina kärleksfulla armar och din mjuka röst.

När vägen är svår. Då har barnet i mig fortfarande behov.

Om jag är din vän,rör vid mig.

Inget, utom en varm omfattning kan säga hur mycket du bryr dig.

En läkande beröring när jag är deprimerad försäkrar mig om att jag är älskad.

Och försäkrar mig om att jag inte är ensam.

Din kanske är den enda tröstande beröring jag får.

Om jag är din älskade, rör vid mig.

Du kanske tror din passion är tillräcklig.

Men bara dina armar kan hålla mig rädsla stången.

Jag behöver din mjuka lugnande beröring.

För att påminna mig om att jag är älskad för den jag är.

Om jag är ditt vuxna barn, rör vid mig.

Även om jag kanske bildat en egen familj.

Jag behöver fortfarande mammas och pappas famnar när det är svårt.

Som en förälder själv uppskattar jag dig ännu mer.

Om jag är din åldrande förälder, rör vid mig.

På det sättet jag blev berörd när jag var mycket ung.

Håll min hand, sitt nära mig, ge mig styrka.

Och värm min trötta kropp med din närhet.

Även om mitt skinn är skrynkligt, älskar det att bli smekt.

Var inte rädd. Bara rör vid mig.

Ljuset

Vi människor är oftast inte rädda för mörkrött

Det är ljuset vi är mest rädda för.

Ljuset som står för kärleken sårbarheten , intimitet, närhet, andlighet, ja att våga släppa in någon i sitt hjärta.

Mikael

Varför?

Varför är det så svårt att vara sann mot sig själv?

Varför ser jag inte klart?

Varför lurar jag mig själv om och om igen?

Vad vill jag egentligen göra med mitt liv? Hur vill jag att det ska se ut? Vem är det som styr skutan egentligen?

Varför är det så svårt att vara sann mot sig själv?

Carina

Lär Dig Att Älska Dig Själv

Den äkta kärleken startar då man vågar möta sin egen sårbarhet och kärleken till sig skälv!

Mikael

Våga Eller Inte Våga

Vågar du vara sårbar?

Vågar du ta till dig kärleken?

Vågar du ge från ditt hjärta?

Vågar du leva här och nu?

Mikael

Ljus & Kärlek

Ljuset och kärleken finns i varje människa men ibland så är man för rädd för att kunna se det!

Mikael

Två riken

Det finns ett helvete att vara ensam, Det finns ett himmelrike att kunna vara det.

Tony Falcenclou

Om vi aldrig...

Hur skall vi kunna uppskatta värme, Om vi aldrig har frusit?

Hur skulle vi kunna veta vad ljuset är, Om vi aldrig har vistats i mörker?

Hur skulle vi kunna uppskatta glädje, Om vi aldrig varit sorgsna?

Hur skulle vi kunna veta vad kärlek är, Om vi aldrig har hatat?

Hur skulle vi kunna uppskatta rikedom, Om vi aldrig varit fattiga?

Hur skulle vi kunna uppskatta livet, Om vi aldrig mött döden?

Tony Falcenclou

Livet Efter

Religion är till för dem som är rädda för att komma till helvetet, Andlighet är till för dem som redan varit där.

Tony Falcenclou

Ljus

Ditt inre ljus är det samma som din egen personliga vägledare, din själs essens, Guds egen ande och energi, din inre röst, kärnan av dig själv eller vad helst du själv väljer att kalla det för.

Det ljuset är du i alla tänkbara aspekter och något som hjälper dig att leva i din fulla potential när det får lysa klart och starkt. Det kan också vara att leva i full medvetenhet, välja medvetet i alla val så att det du väljer alltid blir det rätta för dig just då.

Att lyssna inåt och följa känslan, följa den inre rösten gör att du tillåter dig att finnas, växa och leva i din egen sanning. Att följa sitt inre ljus, sin medvetenhet, sin sanning är att följa sin själs väg… och då har du hittat hem! Att hitta hem är att veta vem man är och vart man är på väg.

Då lyser man ännu starkare, ut från sig själv, ut i världen. Du är ljuset, du är i ljuset och ljuset är i dig!

Eva Norlén

Kristalldans

Skåda hur Mystikerns Hand rör Sig i Dans,

känn De Djupa Trumslag Någonstans i Fjärran,

Bjällror klingar kring Nattens Eldar,Vinden för med Sig Ljudet,

tills En Stigande Sol skiljer Det åt,

Vi färdas under Midnattsblå Slöja genom Natten,

Vår Kraft är samlad,

Skåda hur Stjärnans Fall möter Hans Ögon,

känn Skapelsens Skimmer mellan Himmel och Jord,

Kristall är Nyckeln till En Dans genom Natten,

Mystiken för med Sig Härligheten,

tills Månen drar över Skyn,

Vi färdas under Midnattsblå Slöja genom Natten,

Vår Kraft är samlad,

Skåda hur Han dansar med Sin Gud,

känn Kärlekens Källa ge Sig till Känna,

Ett Mysterium ligger bakom Rörelsen,

Profeterna för med Sig Dess Visdom,

tills Kärlekens Flamma besegrar Dem Alla,

Vi färdas under Midnattsblå Slöja genom Natten,

Vår Kraft är samlad.

Henrik

Efter fallet reser man sig

Det stora är inte att aldrig misslyckas utan att man reser sig varje gång man faller.

Mikael

Livs Synpunkter

Lars

Synpunkter: All mänsklig sorg och saknad är sorg och saknad över den förlorade, inre livsglädjen Och all mänsklig längtan är längtan efter att återfinna den

Var Dig Själv

Varför tvekar du? Ta chansen! Våga något ! Bry dig nu inte om vad andra tycker, lyssna inte till allas åsikter. Gör det du tycker är svårast på jorden. Gör det du verkligen vill. Se sanningen i vitögat. Se du har lyckats.

Mikael

Rädsla

Jag har accepterat rädsla som en del av livet, särskilt rädslan för förändring … jag har gått vidare trots bultandet i hjärtat som säger: Vänd tillbaka.

Mikael

Sökarens Nattvandring

Där var En Skymning djupt i Det Blå,

som föll till Månens Ansikte,

lysande och betraktande mellan Vårtidens Löv,

Där Han vandrade,

Där var En Strand djupt i Lyktornas Sken,

som föll till Mannens Steg,

mellan Vatten i Vågor och Gräs i Svaj,

Där Han vandrade,

Där var En Helig Plats djupt i Mannens Ögon,

som föll till Blommor, Vass och Stenar,

Vita och Rosa i En Doft av Stillhet,

Där Han vandrade,

Där var Ett Ensamt Äppelträd djupt i Vårtidens Ungdom,

som föll till Mannens Sikte,

mellan Buskar av Rosor och Nypon så vackra,

Där Han vandrade,

Och Där var Slutet genom Mannens Natt,

som föll till Hans Slutna Ögon,

i Fridfull Sömn i Sitt Sällskap med Trädet efter Vägen,

Där Han vandrade.

Henrik

Negativa tankar

Du kan komma förbi alla negativa tankar när du inser, att den enda makt de har över dig är din tro på dem. När du inser detta om dig själv är du fri.

Mikael

Styrka

Du får styrka, mod och självförtroende varje gång du verkligen stannar upp och vågar möta rädslan, du kan säga till dig själv: “jag överlevde det här förfärliga”. Jag kan klara det som kommer härnäst

Mikael

Inifrån

Jag letade alltid utanför mig själv efter styrka och självförtroende men sådant kommer inifrån. Det finns där hela tiden.

Mikael

Gränslöst

Möta dig,utan att begränsa dej.

Värdesätta dej, utan att betygsätta dej. Ta dej på allvar, utan att binda upp dej. Komma till dej, utan att tränga mej på dej. Bjuda in dej, utan att ställa krav på dej. Ge dej något, utan förväntan på något i gengäld.

Ta farväl av dej, utan att ha gått miste om det väsentliga. Anförtro dej mina känslor, utan att göra dej ansvarig för dem. Informera dej, utan att undervisa dej. Hjälpa dej, utan att kränka dej.

Bry mej om dej, utan att vilja ändra pä dej. Glädja mej åt dej, precis som du är.

Eva

Flykt

Många år av mitt liv tillbringade jag på flykt. Så fort motgångar uppstod tog jag den lätta vägen: flykt. Familj, kärlek, vänner, utbildning, arbete, bostadsort… allt lämnade jag, levde rotlös som en ständigt irrande fredlös. Till slut hade jag flytt undan allt, och blivit totalt isolerad. Så en dag insåg jag vad det var jag hela tiden flytt från: mig själv. Och istället för att fly, valde jag att stanna upp och se detta själv, känna dess känslor, komma ihåg dess plågsamma minnen. Och genom att göra det, genom att inte längre fly utan MÖTA det jobbiga, så blev jag så småningom fri från det som plågat mig! Det var en lång, svår process, som krävde mycket mod och kraft att gå igenom. Men att gå igenom den smärtan och det mörkret, det uppenbarade ett ljus, en livsglädje, som jag inte trott var möjlig. Det fick mig att kunna glädjas åt livet sådant det var, att stå fri och öppen för människor och händelser, och att kunna ge kärlek i stället för att kräva och sakna.

Jag tror att detta är möjligt för alla. Jag tror att Mikael har vandrat denna väg, och att han kan ge vägledning åt den som själv vill sluta fly, och i stället söka sitt förlorade, inre, glada, strålande och kärleksfulla själv. Lycklig resa önskar jag er, medresenärer på Livets Väg!

Sorg

All min sorg och saknad

är sorg och saknad

över förlorad inre livsglädje.

Och all min strävan

är strävan

att återfinna den.

Först då

kan jag också verkligen ge glädje

sprida verkligt ljus

växa och låta andra växa.

Och vägen dit

går genom ärlighet -

sårbarhet – öppenhet

ödmjukhet – eftertanke.

Att låta känslorna finnas

känna smärtan utan rädsla

och ta emot glädjen!

Längtan

Längtan, ja! längtan efter va då? Längtan efter kärlek! Närhet beröring, någon som viskar i mitt öra jag älskar dig, Djupt djupt där inne finns kärleken bakom alla skydd och försvar, djupt där inne i själens bordning. Den vill ut! Den vill verkligen ut! För bi alla rädslor alla försvar rakt in i sårbarheten. Men ack var ont det gör! måste jag? Ja du måste! Det är din tid nu! Kom ut börja leva, andas ta för dig, det är ingen som kommer att göra dig illa! Lovar du det? Ja det gör jag! okey nu gör jag det! Nu hoppar jag! Jag vet att jag möts med kärlek! Ja du har rätt. Tack. Mikael

Hej

Idag gick jag ut och satte mig på marken i en glänta. Det var mulet och grått, lite kyligt, men ändå en vacker höstdag. Löven lyste gula, gräset är fortfarande grönt. Den grå himlen var vacker på sitt sätt, och någonstans bakom dem finns ju alltid solen! Efter en stund började regnet falla. Jag satt kvar, och tyckte att några regndroppar var inte så stort bekymmer. Regnet fortsatte, och jag började fundera på om jag skulle söka skydd. Men jag valde att sitta kvar. Och efter några minuter bröt solen fram! Dess strålar torkade snabbt upp regnet, och gav skön värme. Jag fylldes av glädje och tacksamhet gentemot Livet, som så vänligt ger oss vad vi behöver för vår överlevnad.

Lekfullhet 

fantasi